Ella & Maja

Alla inlägg under oktober 2011

Av Ella & Maja - 5 oktober 2011 20:42

Har fixat kategorier för bloggen, så nu blir det lättare för er att läsa den! =) Ni kan också välja om ni bara vill läsa om speciella saker. ;) Lyxigt vaa?? x) Skojja bara <3 Men här är lite vad som finns i de olika kategorierna:

*Allmänt: Frågor, övriga inlägg mm...

*Elmaz: Inlägg som jag och Ella har gjort tillsammans och lite annat som rör bloggen. ;)

*Ellas inlägg: Ja, Ellas inlägg helt enkelt x)

*Majas inlägg: Min egna kategori för mina inlägg! :)

*Hiss & diss: Våra "dagens hiss & diss" -inlägg :)


Jag håller på att lägga in alla inlägg  i deras kategori så jag är inte klar än. ;) Hoppas ni gillar dom nya kategorierna! :D <3



// Maja <3

Av Ella & Maja - 5 oktober 2011 19:36

Idag efter skolan åkte jag till stallet med mamma. :) Vi red ut på andra sidan stor vägen och det var jättekul! :D// maja

Av Ella & Maja - 5 oktober 2011 16:31

Imorgon så ska jag provrida Bronco! För att Vi skulle ju egentligen inte haft Elvira... Och jag är inte SUPER nöjd med henne :P så hon som vi hyr av erbjöd Bronco åt mig :) 


Här kmr lite fakta och bilder på honom ;)


Bronco
Knabstrup/connemara på 147 cm, maxvikt 60 kg. Bronco är en härlig
allroundponny som både hoppar bra och kan gå dressyr. Han är personlig,
lätthanterlig och har lagom mycket motor. Bronco har tävlat i hoppning på
LC-LB nivå, och i LB dressyr med flera placeringar. Hyrs bara ut till ryttare med
tillgång till tränare och ridhus. Trafiksäker och lättlastad (men behöver åka brett).



Vet inte vem det är som rider men bry er inte om henne x) titta på ponnyn istället! :P ;)


Här kommer en liten film med en som hede honom på ett ridläger! ;)

//Ella

Av Ella & Maja - 5 oktober 2011 16:06

Måndag: i måndags var jag i skolan, men Maja var sjuk :( 

efter skolan gick jag hem med en klasskompis ;)

Medryhttarna var där.

Tisdag: Jag och Maja åkte buss till stallet direkt efter skolan. :D


Onsdag: Idag har det varit en vanlig skoldag, när jag kom hem gjorde jag smoothie :) 

Maja åker till stallet med sin mamma.

Torsdag: Ska åka och provrida Bronco :D

Medryttarna kommer.


Fredag: åker med mamma till stallet :D


Lördag: Stallet :D


Söndag: Morgonfodring i stallet, Irene kommer och har lektion för oss :)


//Ella

Av Ella & Maja - 4 oktober 2011 20:32

Ja, idag hade vi spanska i skolan klockan 8.10 på Ekliden (högstatiet). Vi körde bingo för att öva på siffror (på spanska) och det var ganska kul. :) Sen hade vi först träslöjd och sedan svenska och gick igenom läxan tills idag. Trååkigt. -.- Efter lunchen pratade vi om utvecklingssamtal, för vi ska ha det snart och då ska alla elever typ berätta massa saker och sånt i typ en kvart- 20 minuter, as jobbigt! x( Och dessutom berättade vår lärare att efter höstlovet ska vi få börja med hemkunskap på Ekliden, för det har vi sagt att vi vill, men då hade rektorn bokat en tid från typ 14.20-15.45, på TISDAGAR!!! xO Asså 15.45 KVART I 4! Ska VI sluta KVART I 4!? X'( Jag och Ella kommer ju inte hinna till stallet, och vi åker ju alltid dit på tisdagar! :( Vi ska visserligen bara ha hemkunskap 5 veckor, men ändå! Det är jättemånga i klassen som har aktiviteter så sent, så hon kunde ju ha frågat! x/ Aja, lektionen var idrott, men jag var sjuk i går och har fortfarande ganska ont i huvudet och hostar, så jag slapp vara med. Idrotten slutade 14.20, så jag och Ella skyndade till bussen och åkte direkt till stallet. :)

  • Onsdag: Skola 8.20-14.30, åker till stallet med mamma direkt efter skolan.
  • Torsdag: Skola 8.20-15.00, medryttarna är i stallet. Ella ska kanske provrida Bronco på Karlshem, i sånna fall följer jag med och tittar, tror jag. ;)
  • Fredag: Skola 8.10-14.10, Ella och hennes mamma är i stallet. Jag är bara hemma med familjen och har fredagsmys! x)
  • Lördag: Tror att jag och Ella åker ut själva till stallet..? =) Jag sover nog över hos Ella för hon och hennes mamma har morgonfodring på söndagen och jag följer med och hjälper till! ;)
  • Söndag: Morgonfodring 7.00 (?). Tror att vår ridlärare kommer och tränar oss men inte säker... x)

Nu ska jag snart sova!men framför allt är jag trött!!


Mmm, om tre veckor är man på Kanarieöarna! :)

 

Ha det bäst!

 

//Maja

Av Ella & Maja - 3 oktober 2011 19:25

Hej! Kanske ska åka och provrida Bronco, berättar mycket mer sen!! ;)BroncoKnabstrup/connemara på 147 cm, maxvikt 60 kg. Bronco är en härligallroundponny som både hoppar bra och kan gå dressyr. Han är personlig,lätthanterlig och har lagom mycket motor. Bronco har tävlat i hoppning påLC-LB nivå, och i LB dressyr med flera placeringar. Hyrs bara ut till ryttare medtillgång till tränare och ridhus. Trafiksäker och lättlastad (men behöver åka brett)

Av Ella & Maja - 3 oktober 2011 06:56

Idag gick jag upp kvart över 6! För att städa mitt rum förser var "ganska" stökigt... xDMen ku har jag äntligen städat klart!! Och idag börjar skolan kl 9. Men ingen sovmorgon för mig inte! x)Nu ska jag typ göra mig i ordning och chilla framför tv! Så skönt att ha gjort det!!Bye!!//Ellaa :)

Av Ella & Maja - 2 oktober 2011 19:07

Som rubriken säger har jag vart i stallet hela helgen. :) I går körde Ellas pappa ut oss till stallet. Vi hade fått massa halmpellets som vi hjälptes åt att lasta in i ladan och sedan när Ellas pappa hade åkt började jag och Ella att mocka, fylla på vatten och göra i ordning fodret. När vi var klara hämtade vi hästarna i hagen, borstade och sen började vi rida i paddocken. När vi ridit där ca. 45 minuter red vi längst en grusväg och när den tog slut fortsatte vi in i skogen. Vi hade hoppats att vi skulle hitta en hel runda, alltså en ridväg där man slapp vända och rida tillbaka samma väg, men vi lyckades inte! x) Men det var kul ändå! ;D Och vi var ute och red i nästan 2 timmar. ;) Fast det blev ganska mycket skritt i skogen... När vi var klara och hade släppt ut hästarna i sina hagar igen så började vi mocka i hagarna. Vi mockade säkert fyra skottkärror med hästskit! xp Ellas mamma kom och hämtade oss sedan och när jag kom hem åt jag middag, duschade och tittade på "Helt magiskt!" på TV:n. :)Gick och la mig ganska tidigt (i alla fall för att vara Lördag) för jag hade ganska ont i huvudet och halsen... "/ Idag vaknade jag klockan åtta (trodde jag i alla fall) och då gick jag upp o åt frukost och tog på mig ridkläderna. När jag sedan tittade på klockan såg jag att den var halv åtta! xD Jag hade gått upp en timma tidigare och sett fel på klockan! xP Aja, jag gjorde i ordning matsäck och klockan 9.10 kom Ella förbi och vi gick tillsammans till busshållsplatsen. :) När vi var framme vid stallet börjdade vi med att mocka, fixa nytt vatten och göra i ordning fodret till hästarna som vanligt. När vi var klara åt vi lite lunch och efter det hämtade vi in hästarna, borstade och gjorde dom i ordning och började sedan (som i går) att rida på paddocken. Jag tränade en del på skänkelvikningar och sånt, det gick bra. ;) Han är så duktig!

Oj detta blev ett väldigt långt inlägg :P

Ledsen att jag inte hunnit blogga så mkt. :(


Ha det bra!


// Majaa

Presentation


Vi är två tjejer på 13 år, Ella och Maja. I vår blogg kommer du att få läsa om våra liv som mest handlar om hästar och annat som händer i vår vardag.
Enjoy! :)

Sök i bloggen

Fråga oss

42 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Besöksstatistik

Besökarstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards