Ella & Maja

Alla inlägg under februari 2012

Av Ella & Maja - 17 februari 2012 10:07

Jaha..... Nu är jag sjuk... "/ 

Jag har ont i halsen, har lite feber och har ont i huvudet :( så jag är hemma från skolan.


bloggar mer sen ;)


/Ella <33

Av Ella & Maja - 16 februari 2012 20:03

Har vart en ganska vanlig torsdag idag. Skola 8.20-15.00 Vi hade matte, historia, lite engelska diktamen, idrott (skridskor) och lite sånt.

Efter skolan gick jag och Ella och frågade om vi fick gå ut med en hund som bor på vår gata, och det fick vi! ;D Vi tog med henne hem till  Ella och körde agility med henne. Det var väldigt roligt, för i början var hon väldigt olydig men efter en timmes träning var hon super lydig och gjorde precis som vi ville. Hon tyckte att det var väldigt kul också. :)

Sen, när vi lämnat tillbaka henne gjorde jag och Ella varm choklad, fast hon hade inte så mycket mjölk kvar så vi gjorde på vatten, kakao, strösocker, vaniljsocker och väldigt lite mjölk. Det blev sådär. xs Inget att rekommendera, men helt okej blev det. :P

Imorgon efter skolan ska jag till stallet med mamma. :) Helgen blir också en vanlig helg, kvällsfodring på söndag kväll.

-Maja <3

Av Ella & Maja - 15 februari 2012 20:51

 

Sotis var mitt första husdjur. Jag fick honom när jag var sju år. Han var så snäll! <3 På sommaren var han ute och på vintern hade vi honom inomhus, och varje morgon på vintern släppte vi lös honom i huset så han fick springa fritt. När man busade med honom viftade han liksom på huvudet och gjorde glädjeskutt! :'D Han var jättesnäll och jag kommer aldrig glömma honom. <3 Han föddes den 30 december 2006 och dog den 13 april 2010 för han fick problem med magen. :'(


       

Blackie, hon föddes i februari 2010 och dog i november 2011. Vi köpte henne tillsammans med hennes systrar Smulan och Thea. Blackie blev tyvärr den som fick lämna jordlivet först, för i slutet av oktober/början av november 2011 fick hon en stor tumör. Ni kan se på bilderna, hon har en stor "bubbla" på ena sidan. Stackars Blackie. :'( Vi lät henne leva in i det sista, hon kämpade på länge trots sin stora tumör som bara växte och växte, men till sist orkade hon inte mer, vi fick avliva henne... :'(


 

Thea (musen till vänster på bilden), köpte vi ihop med Blackie och Smulan. Thea fick skabb, men vi lät henne leva ändå för hon led inte av det, men i december 2011 fick hon också en tumör, fast på ena bakbenet, och då fick vi oss för att avliva henne, eftersom att hon både hade skabb och tumör. Stackars Thea <3


Ja, det är alla djur som jag har haft som har dött. Saknar alla! <3 Man blir så ledsen när ett djur dör. :'( Men det får man liksom räkna med när man köper ett husdjur. En dag kommer dom dö, så är det ju med alla djur. Men man blir ledsen ändå. :'(


Har du något djur som dött? Kommentera! <3

 

/Maja

Av Ella & Maja - 15 februari 2012 20:39

Hahah kom inte på någon bra rubrik, heheh... x)

Idag har jag och Ella vart i stallet. Vi red till Återvall, det var kul! :) Och när vi kom tillbaka till stallet mockade vi, gjorde i ordning fodret och smorde träns. Skönt att ha det gjort. ;) Ellas mamma hämtade oss sen kvart över sju i stallet.

När jag kom hem åt jag lite och sen nu har jag gjort läxor. Är väldigt trött nu, så ska sova snart tror jag.

Imorgon är det medryttaren som är i stallet, så ska plugga ännu mer imorgon. Tråkigt. "/

 

 

  

SONIC <333 Väldigt dåliga bilder, men ändåå xp

 

/Maja

Av Ella & Maja - 15 februari 2012 07:39

Idag, efter skolan, blir det stallet med Ella. Inget Gustavsberg idag. :( Det snöar alldeles för mycket och vi vill ju inte fastna som vi gjorde förra veckan..!

Men vi rider kanske ut en sväng eller rider på ridbanan. ;)


Byee <3


/Maja

Av Ella & Maja - 14 februari 2012 20:59

 

I morse åkte min kusin och farmor & farfar hem. "/

Men efter skolan åkte jag och Ella till stallet. :) Vi började med att hämta in hästarna och så ställde vi upp dom i gången och borstade och pysslade om dom. ;) Sen sadlade vi och tränsade och red ut en liten skrittrunda, fast vi travade och galopperade lite på en stubbåker. Efter det red vi en stund på vallen brevid ridbanan. Jag tränade lite på att sakta av, för Sonic vill gärna gapa och springa vidare typ... Men det gick inte så bra, kändes bara som att han "drog iväg" mer när vi tränade. -.- Busponni! x)

I alla fall, nu är jag hemma, ska snart sova. Så, god natt! <3


//Maja

Av Ella & Maja - 12 februari 2012 18:47



Måndag: skola från 09:00-14:30. Efter skolan vet jag inte vad jag ska göra... Jag har hunnit göra alla läxor redan. Så det är soft. Britta har Bronco.

Tisdag: skolan börjar 08:10 och slutar 14:20. Sedan åker jag och Maja direkt till stallet. Vi kanske rider ut en sväng och sedan typ på volten :)

Onsdag: skola från 08:20-14:30 efter skolan drar vi till Gustavsberg med hästarna! :D Jag skulle typ vilja ha en dressyr lektion i det stora ridhuset :) ska ta med kameran då oxå ;) 

Torsdag: skolan börjar 08:20 och slutar 15:00. Efter skolan kanske jag är med ngn kompis eller nått :) Britta har Bronco.

Fredag: skola från 08:10-14:10 jag vet inte om det är jag eller maja som rider då.. om det inte är jag som rider så tänkte jag ta en spring runda :)

Lördag: Jag och Maja åker till stallet, ska kolla med Bea om vi kanske kan rida till sandtaget och klättra :) det är väldigt bra muskel-träning :)

Söndag: Jag och Maja åker till stallet, skulle vara kul att träna markarbete på volten :D 


/Ella <3

Av Ella & Maja - 12 februari 2012 18:36

 



De här bilderna kom typ aldrig med när jag laddade upp filmerna från förra söndagen ;) men ni får se den nu i stället ;)



//ELLAA <33 xoxo

Presentation


Vi är två tjejer på 13 år, Ella och Maja. I vår blogg kommer du att få läsa om våra liv som mest handlar om hästar och annat som händer i vår vardag.
Enjoy! :)

Sök i bloggen

Fråga oss

42 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Besöksstatistik

Besökarstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards