Ella & Maja

Alla inlägg under juni 2012

Av Ella & Maja - 11 juni 2012 08:00



Måndag: Majas födelsedag! Grattis! ;D <3 Vi ska ha en avslutningsluinch i skolan som är för oss sexor, eftersom vi slutar på Sickla så får vi en extra god lunch. Vi ska även repitera inför skolavslutningen. Efter skolan åker jag och maja ut till stallet. 

Tidsag: Skolavslutning! :D efter den åker jag och Maja ut till stallet. 

Onsdag: Vi ska lämna tillbaka Sonic & Bronco till Karlshem.. Jag kommer sakna honom så mycket!! :'( <33

Torsdag: min och Majas familj åker till Turkiet! :D <3 

Fredag: Turkiet

Lördag: Turkiet

Söndag: Turkiet

Av Ella & Maja - 10 juni 2012 22:15

Har duschat och ätit middag. Tänkte gå och lägga mig och läsa. Det är ju en stor dag imorgon, jag fyller 13 år! :) Men först är det skola som vanligt, fast sista skoldagen såklart. Sista skoldagen på Sickla Skola... Till hösten börjar ju jag och Ella på Ekliden istället. Känns både konstigt, kul och spännande! 

Vi 6:or kommer att få äta en avslutningslunch i matsalen, trerättersmåltid. Vi får glass till efterrätt vet jag, och det passar ju bra eftersom att det är min födelsedag. ;) 


Har fixat ett tidsinställt "Veckans planering"-inlägg som kommer ut klockan 8.00 imorgon, så att ni får reda på vad som kommer att hända i veckan som kommer, första sommarlovsveckan! :D 


Men nu, sängen! 


 

Av Ella & Maja - 10 juni 2012 20:14

Här är alla presenter som jag fick på min födelsedagsfest igår:

  • En grimma (som jag fick utav Ella)

    (fast min var mörkblå)
  • Ett grimmskaft till grimman (också från Ella då, såklart)
     
    (Den här färgen var också grimman i...)
  • En voltigepiska (från Ella)
     
  • Ett presentkort på Sickla Köpkvarter
     

  • Ett presentkort på H&M


  • 2 väskor, från H&M. (fast olika väskor)
     
  • En stooor penna!

     
  • Massa smycken

  • 2 böcker som heter Jag saknar dig, jag saknar dig! och Vem är du Johanna?















Det var alla presenter som jag fick idag. Men imorgon kommer det fler! :)

 

Av Ella & Maja - 10 juni 2012 19:29

Hej! Jag hann tyvärr aldrig blogga igår, för det var full rulle hela dagen! Först skjutsade mamma ut mig och Ella till stallet typ klockan nio. Sen hjälpte hon oss att bygga fram några hinder på uteridbanan Hon ställde fram en oxer, ett rätuppstående och ett  "skynke". Skynket tyckte Sonic var liite läskigt i början, men han vande sig efter ett tag. 

Vi hoppade ganska mycket, och i slutet hoppade vi hela banan på 1 meter. Det var kul! :) Mamma filmade lite, får se om jag laddar upp filmen senare...

När vi hade hoppat klart red vi ut en liten sväng, och när vi kom tillbaka till stallet borstade vi av hästarna och ställde ut dom i hagen medans vi åt lunch, mockade och gjorde i ordning fodret.

Mamma kom och hämtade oss igen sen när vi blev klara, och vi körde hem och släppte av Ella vid sitt hus och så körde jag och mamma vidare till Sickla Köpkvarter och handlade dom sista sakerna till min födelsedagsfest som jag hade klockan 18.00 samma kväll.

Så när jag kom hem duschade jag och fixade i ordning mig, och sen städade jag lite och gjorde fint inför festen.

Det blev en lyckad fest, tycker jag i alla fall. Jag hade bjudit alla tjejer i klassen, men vi blev nio stycken sammanslagt, för tre kunde inte komma. Men vi spelade Eye Toy, öppnade presenter, hade en musikquiz, badade, bastade, hoppade studsmatta, lyssnade på musik och såg på film. Det var ett sova över-kalas, och vi sommnade klockan halv två.

Till frukost åt vi pannkakor med glass och/eller sylt och så åt vi fruktspett. Klockan tio var festen slut och cirka klockan tolv åkte jag och Ella till stallet. Det var meningen att vi skulle ha tränat dressyr för vår tränare Pia, men hon kunde tydligen inte... ;( Men vi tränade dressyr i alla fall, fast utan tränare då. Men det gick ganska bra, i början var han ganska okoncenterad och blev rädd för något som var utanför ridhuset tror jag. Men efter en stund blev han bättre och på slutet gick det mycket bättre! Speciellt galoppen, den har verkligen blivit mycket bättre än vad den var förut, så det är superbra. :D

   

Av Ella & Maja - 8 juni 2012 17:45

Nu är jag och mamma i stallet och vi har precis haft insläpp och tagit in alla hästarna i stallet. Snart ska vi ut och rida, men nu håller jag på att göra i ordning kraftfoder till Sonic och Bronco. Mamma mockar. :p

Bloggar mer när jag kommer hem från stallet, om jag hinner!

Hejdå så länge! <3

   

Foderkammaren

 

Av Ella & Maja - 8 juni 2012 14:07

Kom hem från skolan precis och ska snart gå upp och äta mellis. Men idag i skolan tränade vi först lite till skolavslutningen och sen gick vi till Dieselverkstaden. Där fick vi arbeta i grupper och göra skulpturer. Min och min grupps skulptur föreställde en övergiven framtidsstad. Den var gjord av kartong och sen la vi gips över den som vi färgade mörkgrått. Vi hann inte riktigt bli helt klara med den, men den blev ganska bra ändå.

När vi kom tillbaka till skolan åt vi lunch. Efter lunchrasten spelade 6:orna (vår klass) kubb mot lärarna, för det är en liten tradition som vi brukar ha på vår skola. I början gick det bra för oss, men sen ganska fort så började det gå dåligt... Fast sen på slutet började det plötsligt gå jättebra för oss igen, och vi vann! Det var jättelänge sedan som 6:orna vann mot lärarna, men i år gjorde vi det. :)

   

Av Ella & Maja - 8 juni 2012 07:15

Eftersom att jag aldrig gjorde ett "Veckansplanering-inlägg" den här veckan så gör jag ett nu istället av dom dagarna som är kvar, så att ni får veta vad som kommer att hända i helgen och så... ;)  


Fredag: Skola 8.20-14.10 Efter skolan blir det stallet, med mamma. Vi åker nog inte ut direkt efter skolan, för vi har kvällsfodring. Men det ska bli mysigt i alla fall. <3 Vi rider nog antagligen ut.

Lördag: Någon gång på morgonen så åker jag och Ella till stallet. Vi kommer nog att köra hoppträning i ridhuset. Sen på kvällen ska jag ha en fest med klasskompisarna för att jag snart fyller 13 år. Kul! :D

Söndag: Jag och Ella ska rida lektion för Pia igen. :) Annars inga speciella planer...

 

Av Ella & Maja - 7 juni 2012 20:33

Godkväll! Kom hem från stallet för en stund sedan. Vi red dressyr i ridhuset idag först, men efter ett tag så blev det ganska mycket folk där, så vi avslutade på uteridbanan istället och sen skrittade vi ut hästarna en sväng. Det gick bra, jag försökte att tänka mycket på det som Pia sa åt mig att tänka på i söndags, och det hjälper. På söndag ska Pia komma till Kovik igen och träna oss, det ska bli kul! Det hjälper verkligen jättemycket när man rider för tränare. Efter sommaren vill jag börja träna mer regelbundet för tränare. Och tävla mer! :)

Gammal bild på Sonic, från Karlshem

Nu ska jag gå upp och äta middag, är jättehungrig! Blir kanske mer uppdatering från mig efter middagen, får se. Men annars, ha en fortsatt trevlig kväll!

   

Presentation


Vi är två tjejer på 13 år, Ella och Maja. I vår blogg kommer du att få läsa om våra liv som mest handlar om hästar och annat som händer i vår vardag.
Enjoy! :)

Sök i bloggen

Fråga oss

42 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Besöksstatistik

Besökarstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards